ALAN JACKSON – HERE IN THE REAL WORLD / DON’T ROCK THE JUKEBOX / A LOT ABOUT LIVIN’… / WHO I AM

Alan Eugene Jackson is een zestigjarige country- en bluegrassartiest die in de Amerikaanse staat Georgia werd geboren, maar die zijn volledige muzikale carrière vanuit countryhoofdstad Nashville, Tennessee heeft ontwikkeld. Zijn typerende traditionele countrysound werd voornamelijk opgebouwd rond zelf gecomponeerde nummers die aangeboden werden op 16 studioalbums, drie ‘Greatest Hits’-platen, twee kerstplaten en twee albums met gospelnummers.

Meer dan 80 miljoen exemplaren van zijn platen gingen in de voorbije 30 jaar over de toonbank en 9 albums konden op een meervoudige platinaverkoop rekenen. 35 van zijn liedjes haalden de nummer één-positie in de countryhitlijsten. Hij behaalde twee ‘Grammy’-awards en meer dan 30 andere country-awards en hij werd in 2001 opgenomen in de ‘Georgia Music Hall Of Fame’, in 2017 in de ‘Country Music Hall Of Fame’ en in 2018 in de ‘Nashville Songwriters Hall Of Fame’.

Meer informatie over Alan Jackson is eigenlijk niet meer nodig om u te laten weten dat deze artiest één van de belangrijkste countrysterren van de voorbije 50 jaar is. Als enige en jongste zoon in een gezin van vijf kinderen zette hij zijn eerste muzikale stappen in het kerkkoor waar hij kennismaakte met de opzwepende gospelmuziek, maar al gauw werd zijn hart verpand aan de countrymuziek die hij leerde kennen via toenmalige vedetten als Gene Watson, George Jones en Hank Williams. In Nashville werd hij de protégé van countrylegende Glen Campbell en schreef hij meerdere songs in samenwerking met Randy Travis, een andere grote naam in de wereld van de countrymuziek.

Het om zijn heruitgave van oude hitalbums gekende Britse platenlabel ‘Beat Goes On Records’ heeft nu vier van Alan Jacksons’ albums op twee cd’s gebundeld. Het gaat om de vier eerste studioplaten die hij in zijn lange carrière heeft uitgebracht: debuutplaat “Here In The Real World” uit 1990, “Don’t Rock The Jukebox” uit 1991, “A Lot About Livin’ (And A Little ‘Bout Love)” uit 1992 en “Who I Am” uit 1994. In het in deze reeks ontbrekende jaar 1993 had Alan Jackson ook zijn eerste kerstplaat “Honky Tonk Christmas” op de markt gebracht.

Elk van deze albums leverde hem meerdere nummer 1-hits op, waaronder het op de eerste video te beluisteren liedje “Chattahoochee”. In 1995 verscheen daarom ook al een eerste verzamelaar “The Greatest Hits Collection” met de allerbeste nummers uit deze vier eerste platen (zie de tweede bijgevoegde audiovideo). Alan Jackson staat sinds zijn debuut in 1989 ook dertig jaar later nog heel vaak op de podia van grote countryfestivals en ook zijn indrukwekkende reeks albums wordt nog steeds verder uitgebreid.

(valsam)

 

 


TRACKLIST

Disc One:

HERE IN THE REAL WORLD
Ace Of Hearts
Here In The Real World
Blue Blooded Woman
Wanted
Chasin’ That Neon Rainbow
She Don’t Get The Blues
I’d Love You All Over Again
Dog River Blues
Home
Short Sweet Ride

DON’T ROCK THE JUKEBOX
Don’t Rock The Jukebox
That’s All I Need To Know
Dallas
Midnight In Montgomery
Love’s Got A Hold On You
Someday
Just Playin’ Possum
From A Distance
Walkin’ The Floor Over Me
Working Class Hero

Disc Two:

A LOT ABOUT LIVIN’ (AND A LITTLE ’BOUT LOVE)
Chattahoochee
She’s Got The Rhythm (And I Got The Blues)
Tonight I Climbed The Wall
I Don’t Need The Booze (To Get A Buzz On)
(Who Says) You Can’t Have It All
Up To My Ears In Tears
Tropical Depression
She Likes It Too
If It Ain’t One Thing (It’s You)
Mercury Blues

WHO I AM
Summertime Blues
Livin’ On Love
Hole In The Wall
Gone Country
Who I Am
You Can’t Give Up On Love
I Don’t Even Know Your Name
Song For The Life
Thank God For The Radio
All American Country Boy
Job Description
If I Had You
Let’s Get Back To Me And You

Chattahoochee (extend)

Artiest info
Website  
 

Label: Beat Goes On Records

video